субота, 18 червня 2011 р.

Лялька чи машинка?


Рано чи пізно кожну маму непокоїть питання «Якими іграшками повинна гратись дитина?».  На прилавках сучасних магазинів очі розбігаються від їх різноманіття. Часто-густо важко зробити правильний вибір.  Інколи ловлю себе на думці, що я купую не ту іграшку якою б хотіла гратись моя донька, а ту яку  будучи дитиною хотіла мати сама. Досить важко розібратися в такому делікатному питанні, адже в процесі гри діти пізнають світ і тут дуже важливо не нашкодити такому важливому етапу в розвитку дитини.
Тому я розпочинаю рубрику «Про іграшки».
І перше питання про яке я вже давно обіцяла поговорити: що робити коли дитина прагне бавитись іграшками протилежної статі?

Коли у дітей прокидається нездоровий інтерес до іграшок протилежної статі, батьків це часто непокоїть та насторожує. Спробуємо розібратися в цьому питанні.
Дитячі психологи всього світу давно рекомендують не обмежувати дитину в виборі.
Адже іграшка повинна навчити бачити не лише приналежність дитини до певної статі, а й дати вміння поводити себе в соціумі.
Часто діти, граючись ототожнють себе з дорослими, дівчинка копіює маму і намагається нагодувати чи вкласти спати, а хлопчик возить пісок машиною, чи просто їде на роботу, як це робить тато. Але в наш, ми часто можемо побачити як  і тата який виховує дитину, так і маму яка керує машиною.
Крім цього гра хлопчика з лялькою вчить його поводженню з майбутньою дитиною. (А про роль тата я вже говорила раніше). Хіба можна вважати недоліком чоловіка  його вміння піклуватися про близьких чи коханих?
Дівчатка часто, взагалі надають перевагу грі з конструктором чи машиною перед лялькою. Така поведінка говорить про «технічний» склад розуму, та схильність до точних наук. А поведінка розбишаки, ще не говорить про те, що вона ніколи не буде «леді». Зачекайте коли їй виповниться років, так 13. Думаю в більшості випадків природа бере своє…..
І не дивуйтесь тому, що ваш тато не приділяє достатньо уваги сину, а він все одно хоче ляльку, чи мама ніколи не водила машину. Тут відіграє роль все, що дитина бачить довкола себе, телевізор, газети, журнали або просто знайомих чи сусідів. А діти бажають у всьому наслідувати дорослим, і це будуть необов’язково рідні.
В дитинстві ще рано говорити про сексуальну орієнтацію, так само як і про материнські інстинкти. Все це приходить з часом.
Звичайно ж спілкування з однолітками рано чи пізно обов’язково накладе відбиток на дитячі ігри і вони повернуться до гри з «традиційними іграшками».
Проте, думаю, не варто перешкоджати бажанню дитини, а навпаки наш обов’язок підтримати її вибір. Можливо саме в вашій родині росте хлопчик, який буде у  майбутньому відомим дизайнер чи шеф кухарем, або дівчинка, яка  стане класним інженером чи програмістом. J

0 коммент.:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Никнейм liuska (Люда П) зарегистрирован!