понеділок, 18 квітня 2011 р.

Правильно підбираємо взуття дитині.

Ну, ось настав момент і ваш малюк підріс, вже не лише сидить, а й намагається ходити. І тут прийшла пора подумати про перше взуття. Яким же воно повинне бути?
Купувати краще всього разом з дитиною. Перед приміркою огляньте виріб. Подивіться чи немає всередині грубих швів чи зім’ятої підкладки. Дуже важливо, що б маленькій ніжній ніжці нічого не заважало. А наявність швів та нерівностей робить таке взуття непридатним для малих дітей. Підошва повинна бути гнучкою. Задник жорсткий, щоб піднімався ледве вище за щиколотки! Він добре підтримує ступню. Верхня і бічні частини є хороші, тоді коли легко збираються в складочки, при крокуванні дитини. Інакше ступня не зможе вільно згинатися усередині черевичка. Устілку варто обирати ортопедичну з супінатором (маленький горбок біля внутрішнього краю підошви піднімає подовжній звід стопи і забезпечує фізіологічно правильну фіксацію ніжки). Якщо маєте певні дефекти стопи, зверніться до лікаря і він допоможе підібрати устілку, що коректує ніжку. Висота каблучка повинна бути 0,5-1 см. Носок повинен забезпечувати повне згинання та розгинання пальців та бути широким
Вдягнувши черевичок поставте дитину на підлогу та натисніть на кінчик, намацайте де закінчуються пальчики.
Відстань між великим пальцем та краєм черевика повинен бути  біля 1 см. (для тапків 0,5 см., для зимових черевиків 1-1,5 см.). Якщо не вдається намацати пальчики, то спробуйте помістити свій великий палець між п’яткою малюка та задньою стінкою черевика – він повинен вільно входити.
       При покупці взуття важливо правильно виміряти розмір ніжки. Для цього одягніть дитині шкарпетки і поставте його ніжки на листок паперу. Обведіть  їх олівцем і зміряйте відстань між самими віддаленими точками  п’яточки та великого пальця - це і буде довжина стопи. Якщо ніжки виявились різними, то орієнтуйтесь на більшу. Рекомендується округляти результат до розміру у бік збільшення (на 5 мм.). Отримані вимірювання знайдіть в таблиці і ви отримаєте номер розміру, відповідний ніжці вашого малюка.

      
Взуття повинно легко одягатися та зніматись. Не обирайте вузького взуття, воно погіршує кровообіг, деформує стопи, а взимку ніжки швидше мерзнуть. Надто широке теж шкідливе, оскільки нога не має опори та є нестійкою. Перші роки ніжка дитини росте швидко (2-3 розміри в рік). І  взуття вона носитиме не більше одного сезону. Не поспішайте купувати взуття «на  виріст», адже зараз воно буде великим, а наступного сезону може бути вже малим.
        І не забувайте і проте, що ходити босоніж теж корисно, тому дозволяйте своєму малюку насолодитись цим процесом вдосталь.


      

0 коммент.:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Никнейм liuska (Люда П) зарегистрирован!