середа, 6 липня 2011 р.

Чому дитинка плаче?

Всім мамам доводиться стикатися з дитячим плачем. Когось це заганяє в істерику, хтось б’ється день і ніч над тим як заспокоїти. І не завжди ми в змозі зрозуміти, що ж хоче нам сказати наша кровинка, у свої кілька днів чи місяців.
Я, як і будь-яка мама, стикнулася з цією проблемою, ще в перший день її життя. І будучи ще взагалі не досвідченою не знала що і як треба робити.
Проте, згодом, я вже чудово знала що хоче моя дитинка коли плаче. Думаю в нас жінок просто є певна «чуйка» чи інтуїція яка може підказати, що саме нам потрібно робити. Вже в три місяці, я вміла точно відрізняти плач моєї дитини. В принципі і варіантів її неспокою в такому віці може бути лише кілька:

  • Дитинка голодна
  • Пора змінити памперс чи повзунки (тут залежить від того хто чим користується)
  •  Їй холодно чи жарко
  •  Болить щось (у грудних діток це животик частіш за все)
  •  Або просто не вистачає маминої уваги (інколи взагалі будь-чиєї уваги).

Я думаю не треба бути екстрасенсом, щоб зрозуміти що саме потребує ваш малюк. Якщо ви уважно слідкуватимете за поведінкою, то вже досить швидко зможете вправно заспокоювати свою дитинку.
Отож, якщо ви чуєте дитячий плач в першу чергу перевірте чи вона суха. Можливо їй жарко чи навпаки холодно.
Найчастіше дітки кричать від голоду. Нехай навіть ви вважаєте, що між останнім кормління пройшло не так багато часу, все одно спробуйте погодувати. Дітки, особливо маленькі, є дуже слабкі і мають звичку засинати під час кормління. Тому якщо ваша дитинка голодна, то вона обов’язково заспокоїться як тільки ви її спробуєте годувати. Взагалі зараз рекомендують прикладати дитинку до грудей по першій же вимозі, а не так як було раніше - строго по режиму.  І я, як мама, з певним досвідом, повністю з цим згідна. Можливо вам інколи набридатиме такий режим, але повірте, вже через кілька місяців ви пожалієте про те, що пройшов той період.
Коли дитина дуже сильно, можна сказати істерично, кричить - це може бути через скупчення газів в кишечнику. Якщо ви спостерігаєте як малюк б’ється ніжками, так що червоніють п’яти, значить його мучать гази. Візьміть на руки, помасажуйте животик (погладжуйте у напрямку руху часової стрілки). Якщо не допомагає переверніть на животик та нехай так полежить. Інколи варто дати ліки (ми користувались еспумізаном) чи вставити газовивідну трубку.
Для того щоб в животику не скупчувалось повітря варто кілька хвилин потримати вертикально, щоб дитинки зригнула.
Багато дітей кричить при переодяганні, тому бажано щоб хтось був поруч коли ви переодягаєте дитинку, для того щоб позабавляти.
Багато батьків намагається не привчати дітей до рук, і тим самим викликають ще більшу хвилю протесту зі сторони дитинки. Пам’ятайте, що відчуття вашого тепла дає дитині відчуття захищеності. Тому візьміть на руки, притистніть як найміцніше до себе. Можете походити по кімнаті, поговорити. Коли дитинка чує Ваш голос вона відчуває себе в безпеці.
Ми часто заспокоювали за допомогою музики. Вмикали спокійну мелодію і донька завжди втихала. Взагалі, я вважаю, що музика відіграє важливу роль, як під час вагітності так і після народження дитинки. Тому в мене вдома музика лунає практично завжди. А зараз моя донька не лише слухає, а й намагається танцювати.  
Молодим батькам варто пам’ятати і про такий факт, як «здорова атмосфера в домі».
Все що відбувається з Вами обов’язково накладе відбиток на вашого малюка. І навіть, якщо ваші суперечки, сімейні негаразди приховуються від дитинки, то це ще не значить, що вона захищена від них. Варто роздратованій, знервованій мамі взяти дитинку, як ви можете ще більш рознервувати дитя.
Тому намагайтесь зробити так, щоб в вашій сім’ї завжди був мир та спокій. І тоді побачите, як настрій малюка теж зміниться в кращу сторону.  
Навчіться слухатись голосу свого серця, а воно Вам завжди підкаже, що зробити в тій чи іншій ситуації. 

0 коммент.:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Никнейм liuska (Люда П) зарегистрирован!