понеділок, 15 серпня 2011 р.

Дванадцять порад сімейного щастя


Люди створені для того, щоб бути щасливими! Кожна особа є унікальна та неповторна, і кожен з нас заслуговує на те, щоб бути щасливим.
Щастя – це особисте відчуття кожного. Хтось буде щасливим, просто, виховуючи дітей, для когось важливим є кар’єрний ріст, третій вибере славу та визнання, четвертому важливо бути багатим.
Проте, жоден  не буде повністю щасливим не маючи повноцінної сім’ї. Це особисто моя думка, але думаю, з нею погодиться більшість. Адже саме сім’я та рідні нам люди дають натхнення, віру та впевненість. Лише вони зуміють підтримати в тяжку хвилину, зможуть розділити разом нашу радість та завжди вкажуть на наші помилки об’єктивно.  
Саме атмосфера в сім’ї, є визначальною, для щасливого життя.
Погодьтесь з тим, що коли в нас дома є негаразди, то й на роботі не завжди все йде гладко. І навіть, ті хто скажуть що для них сім’я десь на останньому місці, думаю «кривлять душею», бо десь в глибині душі вони мріють про щасливу сім’ю. 
Звичайно, сімейне щастя для кожного теж буде різним. Тут все залежить особисто від людини, та від того як вона відноситься до життя. Але кожному захочеться прийти додому, і відчувати себе захищеним, потрібним, щасливим. А, головне, знати, що тебе чекають. Люди, котрі не мають сім’ї, ховаються десь на роботі, в друзів, на вечірках, в клубах просто тому, що їх ніхто не чекає вдома….
Існує думка, що лише жінка повинна створювати сімейний затишок. Так жінка є берегинею сімейного вогнища, проте не все від неї залежить. Чоловіки теж не повинні лишатися осторонь. Думаю, їх завдання: підтримати, допомогти, вислухати, дати пораду, бути поруч в тяжку хвилину. Вони не повинні стояти осторонь. Так саме жінка забезпечує (в більшості сімей) затишок в домі та виховання дітей. Але не варто забувати про те, що вона повинна залишатися, ще й жінкою. Часто жінкою яка робить кар’єру, і тут не завжди вдаватиметься підтримувати самій лад в домі. А чоловіки не завжди здатні зрозуміти, те що жінці теж необхідна самореалізація. Для неї, інколи, це може бути важливіше ніж для чоловіка.
Основою сім’ї для мене є повага, вміння відчувати бажання своєї половинки, вміння поступатися, підтримка та розуміння. Крім цього, я прихильниця тих сімей де є кохання, адже без нього не буде повноцінної нормальної сім’ї.

Отож, якщо ви хочете, зберегти мир в сім’ї, прислухайтесь до цих порад:
1.                 Перестаньте «бурчати». Це стосується не лише жінок, а й чоловіків. Хоча і існує стереотип  того, що дружина часто висловлює своє невдоволення «бурчанням на членів сім’ї», проте, досить часто, мені зустрічаються чоловіки, які мають звичку, таким же способом зганяти свою злість.
2.                 Створіть атмосферу в яку хочеться повертатися. Ніхто крім вас не знає краще бажань та вподобань для своєї половинки. Тож скористайтесь цими і влаштуйте свою оселю, так щоб кожен міг відпочити.
3.                 Допомагайте один одному, і не важливо, це чоловіча чи жіноча робота. Для того щоб краще розуміти один одного, варто знати, що доводиться робити вашій половинці.
4.                 Навчіться не лише віддавати, а й приймати. Деякі жінки звикли до того, що вони постійно щось повинні робити для своїх чоловіків: прати, готувати їсти, прибирати. І зовсім не вміють цінувати себе та не вміють правильно реагувати на допомогу чоловіка. Навіть, якщо омлет який він Вам приготував, пригорів – прийміть це спокійно з розумінням. Лагідно поясніть що він зробив не так, і обов’язково подякуйте!!!
5.                 Правильно сприймайте критику. Не варто ображатися, якщо вам вказали на ваш недолік, вислухайте, обдумайте, проаналізуйте ситуацію. Не соромтесь попросити навчити вас, як буде краще.
6.                 Радійте кожному прожитому дню. Життя дуже коротке тому варто насолоджуватися кожним моментом проведеним разом.
7.                 Розмовляйте, діліться своїми думками, проблемами. Не приховуйте своїх бажань, розкажіть про те, що у вас «на душі». Від цього і вам стане легше, і рішення вдвох знайдете швидше.
8.                 Радійте за успіхи один одного  та розділяйте невдачі. Для кожного важливо відчувати підтримку близьких людей. Це надихатиме на нові досягнення.
9.                 Поважайте рішення один одного.  Навіть, якщо ви незгідні з думкою вашого чоловіка (дружини чи дитини), просто, постарайтесь прийняти та зрозуміти такий погляд. Адже «скільки людей, стільки думок….»
10.            Проводьте більше часу разом.
11.            Знаходьте час на відпочинок один від одного. Як би ви не кохали свого чоловіка чи дружину, кожному потрібні моменти для того, щоб побути наодинці з собою. Комусь вистачить 15 хвилин, а комусь треба буде кілька годин. Ставтесь до таких періодів з розумінням.
12.            Любіть себе, свою половинку, своїх дітей!!!



2 коммент.:

Елена (Семейный досуг) сказав...

Прекрасные советы! Всегда стараюсь придерживаться такого направления.
Согласна, что женщина сама создает семейное счастье. Только от её поведения зависит Всё.

Liuska (Люда П.), https://web-mir.info/ сказав...

Да в семье именно женщина задает настрой. И все только в ее руках. Ну, конечно же важно что бы рядом был и понимающий нормальный мужчина. И уважение друг друга тоже важный момент

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Никнейм liuska (Люда П) зарегистрирован!