вівторок, 4 жовтня 2011 р.

Чи варто слухати свій внутрішній голос


Часто нам доводить приймати складні рішення. Вибирати між чимось. В такі моменти ми дуже вагаємось і зважуємо всі за та проти. І врешті-решт, часто стається так, що ми просто приймаємо неправильне рішення і починаємо жалкувати: «чому ж не зробили так як відчували?».

Уявіть що вам необхідно йти на дуже важливу зустріч. Розум підказує що від цього залежить ваше майбутнє. Проте душа каже, що не варто сьогодні кудись йти. Але ви вже прийняли рішення і збираєтесь з силами що вирушити на зустріч. Врешті решт виявляється, що це зовсім не те чого ви чекали, пропозиція не приваблює вас і виявляється що ви витратили кілька годин свого життя на зовсім непотрібні переговори. І тут ви згадуєте: «Я ж відчувала, що треба було лишитися вдома… і чому я не послухала свою інтуїцію?». Думаю з вами траплялись подібні ситуації.


В моєму житті таких ситуацій теж сила силенна, і останнім часом я стала помічати, що саме мій внутрішній голос завжди підказує рішення, яке буде вірним, і після прийняття, якого я відчуватиму себе комфортно. Такий підхід у мене виробився після довгого періоду самовиховання і самовдосконалення.

Якщо перед вами постало питання яке потребує рішення перш за все необхідно зважити всі за та проти. Провівши аналіз ситуації, уявивши як будуть розвиватись подальші події, можна багато чого передбачити і зробити вірний вибір. Проте інколи в нас не достатньо ні досвіду ні знань для певних рішень. В таких випадках слід прислухатись до порад людей які пройшли такий шлях, знайти хороші книги, де описано як саме варто діяти. І врешті решт в наш час є такий помічник як Інтернет. Ввівши на пошук потрібні слова є можливість знайти чимало статей, відповідей на форумах по темі, що вас цікавить. Але це теж не означає, що варто одразу використовувати чийсь досвід. Тут необхідно зважити всі за та проти, проаналізувати ситуацію. Адже якщо для одного певний спосіб вирішення проблем був вдалим, то для інших людей він може не підійти.

Тобто в будь-якому разі варто зважити всі плюси та мінуси, а тоді вже приймати рішення.
Але ж нам всім нам знайоме таке відчуття коли щось всередині ніби говорить: «не роби так, краще так». А здоровий глузд каже навпаки: «я ж все обдумав, так вигідніше….». Пізніше, на ділі виявиться, що правий був таки внутрішній голос, а не здоровий глузд. Тому для того щоб не жалкувати про свої дії, таки варто прислухатись до себе. І якщо ви відчуваєте, що всередині є певний неспокій, коли ви уявили себе в тій ситуації яка буде після прийняття рішення, то краще відмовитись в такого рішення. Приймайте такі рішення в результаті яких ви відчуватимете себе комфортно.

Наступного разу я розкажу вам свій алгоритм, яким керуюсь, для того щоб знайти відповіді на питання які мене турбують. А поки що можете перевірити на собі методику по пошуку роботи. Підпишіться на безкоштовну розсилку нижче.
В коментаріях розкажіть які у вас були ситуації коли ваш внутрішній голос  підказував вірний шлях? І скажіть як часто таке відбувається з вами?
 
Безкоштовна розсилка "Як влаштуватись на роботу своєї мрії""
Ваш e-mail: *
Ваше имя: *
Підписників:

0 коммент.:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Никнейм liuska (Люда П) зарегистрирован!